JFK:n salamurha ja CIA:n ex-analyytikon haastattelu

Share |

Tiistai 31.10.2023 - Juha Vuorio


Eläkkeellä oleva CIA:n analyytikko Ray McGovern kertoo ajatuksiaan mm. siitä, kuinka Robert Kennedyn poika (myös Robert Kennedy) kertoi hiljan julkisuuteen uskovansa CIA:n olevan setänsä (JFK) salamurhan takana. McGovern pitää myöskin tuota uskottavana skenaariona.

Robert Kennedy kertoo lisäksi kuinka hänen isänsä (Ulkoministeri ja myös Robert Kennedy) ensimmäinen reaktio (vuonna 1963) oli olettaa, että CIA oli salamurhan takana. Myös Robert Kennedy salamurhattiin muutaman vuoden päästä, kun hänestä oli hyvää vauhtia tulossa USA:n seuraava presidentti.  

https://www.youtube.com/watch?v=ytlw335Dm28&t=667s

Robert Kennedy (jutussa lainatussa videossa) toteaa, että edelleenhän USA:n hallitus salaa tuhansia asiakirjoja noista tapahtumista, jotka tulisi USA:n lakien mukaan julkistaa. Robert Kennedy, JFK:n veljenpoika jatkaa, että suosittelee Jim Douglasin kirjaa Unspeakable, jossa kerrotaan sekä vanhat että uudet tiedot JFK:n salamurhan omituisuuksista, joita USA:n hallitus edelleen salaa.

McGovern (s. 1939) kertoo tulleensa CIA:n palvelukseen jo Kennedyn aikoina ja ihmetelleensä suuresti, kun kesällä 1963 yksi CIA:n kouluttaja haukkui USA:n presidentin pystyyn (kouluttajan mielestä) pelkurimaisella käyttäytymisellä CIA:n järjestämän Sikojen lahden maihinnousun suhteen. McGovern sanoi ihmetelleensä tuota kovin; tuo tapahtui muutama kuukausi ennen presidentin salamurhaa.

McGovern kertoo mm. Allen Dullesista (CIA:n johtaja, jota JFK syytti Sikojen lahden katastrofista ja jonka JFK sittemmin erotti) sekä hänen veljestään, joka toimi Eisenhowerin ulkoministerinä. 

Mielenkiintoisella tavalla, vaikka Allen Dulles oli tosiasiassa yksi epäillyistä JFK:n salamurhasta, niin silti Dullesia ei pelkästään valittu Warrenin komissioon, vaan Dulles myös toimi keskeisesti pyörittämässä todistajien kuulemista ja todisteiden käsittelyä.

McGovern kertoo myös, kuinka Allen Dullesin papereista löytyi merkinnät suunnitelmista,joilla JFK olisi Sikojen lahden operaation myötä pakoitettu USA:n suoraan sotilaalliseen hyökkäykseen Kuubaan. Ei ihme, että Kennedylle tuli pyrkimys hajoittaa CIA useisiin osiin. Seuraukset tiedetään.

McGovern kertoo, kuinka JFK sopi Neuvostoliiton kanssa ja pyrki sopimaan asiat jatkossakin. Tämän John Kennedy kertoi kesäkuussa 1963 American -yliopistossa pitämässään kuuluisassa puheessa. Lisäksi tiedämme, että JFK oli kirjoittanut syksyllä 1963 muistion, jonka mukaan USA vetää lähitulevaisuudessa sotilasneuvonantajansa kotiin Vietnamista.

Kennedyn salamurha oli viesti kaikille tuleville presidenteille, jotka harkitsevat punaisen linjan ylittämistä, siis sen jonka JFK ylitti. Seuraamukset siis tiedämme, kuten Lyndon Johnsonin päinvastaisista toimenpiteistä aloittaa täysimittaiset Pohjois-Vietnamin pommitukset.

Tiedämme myös, että Kennedy halusi pilkkoa ja muuttaa CIA:n. McGovern kertoo päätyneensä myöhemmin juuri samaan johtopäätökseen. McGovernin kuvauksen mukaan CIA on puolisotilaallinen organisaatio, joka teloittaa ihmisiä ympäri maailmaa, vaikuttaa eri maiden poliittisiin tilanteisiin, masinoi sisällisotia ja huolehtii poliittisten johtajien surmaamisista.

McGovern käy läpi myös NordStream kaasuputkien räjäytyksen, kuinka ulkoministeri Anthony Blinken ja presidentin turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivan olivat mukana järjestämässä sitä.

McGovern kertoo myös kuinka Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov kertoi vuonna 2008 USA:n moskovan suurlähettiläälle Bill Burnsille, että Venäjä ei salli Ukrainaa otettavaksi Natoon. Tuo asia aiheuttaisi 'meiltä' intervention. Kuten tiedämme, Yhdysvallat jatkoi kaikesta huolimatta ao. politiikkaa ja kutsuu silti Ukrainaan liittyvää ulkopolitiikkaansa provokoimattomaksi. Mm. pari kuukautta tuon Lavrov-Burns keskustelun jälkeen USA toi Naton huippukokoukselle esityksen ottaa Ukraina ja Georgia Naton jäseniksi - ikäänkuin tarkoituksellisena provokaationa.

Todettakoon, että edes Trump ei julkaissut salattuja asiakirjoja JFK:n salamurhasta. McGovern kuvailee erään päivän tapahtumia, jolloin Trump aamulla kertoi 'tänään' tekevänsä sen. Iltapäivällä Trump kertoo samalla tavalla viitaten keskusteluihinsa CIA:n ja FBI:n kanssa, että niiden julkaiseminen ei olisi järkevää. McGovernin mukaan Trump sanoi: jos olisitte nähneet mitä minä näin, ette tekään niitä haluaisi julkistaa.

McGovernin mukaan onkin syytä pohtia kuka johtaa tätä maata.

Erikoinen episodi oli myös 51 entisen ja nykyisen tiedusteluihmisen avoin kirje, jossa he kertoivat, että FBI:n käsiinsä saama Hunter Bidenin kannettava tietokone oli venäläisten operaatio Bidenin mustamaalaamiseksi. He eivät kuitenkaan osaa sanoa perusteita tuolle väitteelle. Tietääkseni FBI:n tutkimuksissa ei tullut tuollaista esille; toki tutkimukset kestivät pari vuotta ja Hunter selvisi korruptiosyytteistä varsin vähällä. Kyseinen kirje siis julkistettiin aivan vuoden 2020 presidentinvaalien alla.

Lisään tähän materiaalia ja linkkejä myöhemmin.