Sananvapaus Suomessa on vain juhlapuhetta

Share |

Tiistai 10.12.2019 - Juha Vuorio


SANANVAPAUS SUOMESSA ON VAIN JUHLAPUHETTA

sananvapautemme näyttää olevan vielä enemmän uhattuna kuin mitä olen kuvitellut,

valtakunnansyyttäjän Raija Toiviaisen mukaan kuuluukin tonkia vanhat jutut ja tutkia ne, syytteet nostetaan sitten rikoslain 11 luvun Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan mukaisesti,

esimerkiksi jos joku pitää esillä kirjaa tai lehteä, joissa on jokin kielletty teksti, niin siitäkin voidaan tuomita,

lisäksi ymmärrän niin, että syytetyn ajatukset vaikuttavat myös tuomioon; ”Jos tällainen havaitaan, varmaankin kysytään, missä tarkoituksessa hän on tämän kirjoittanut ja onko hän tätä mieltä edelleen. Kyllä näihin saatetaan joutua palaamaan.”

ero EU-Suomen ja yhdysvaltalaisen sananvapauden välillä on huima, maamme muuttuminen DDR:n suuntaan on selvä, ..

George Orwell kääntyisi haudassaan, ..

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006314358.html

       *****       *****       *****       *****       *****

SANANVAPAUS YHDYSVALLOISSA ON TODELLISUUTTA

Yhdysvaltojen perustuslaki antaa suojaa, josta täällä EU-Suomessa saa vain haaveilla.

Saman tasoisia tuomareitakin saa Suomesta hakea, kuin mitä tämän päätöksen antaneet korkeimman oikeuden tuomarita näyttävät selkeiden näkemystensä vuoksi olevan.

"– Ajatus siitä, että valtio voi rajoittaa oikeutta esittää loukaavia ajatuksia… iskee syvälle perustuslain ensimmäiseen lisäykseen [sananvapauteen]… sananvapautta koskevan oikeuskäytännön ylpeys on, että me suojelemme oikeutta esittää ajatuksia, joita me vihaamme, kirjoitti korkeimman oikeuden tuomari Alito päätöksessä.

Korkeimman oikeuden tuomari Kennedy ilmaisi myös oman näkemyksensä päätökseen.

– Lakia, jota voidaan käyttää loukkaavaksi koettua puhetta vastaan, voi käyttää vähemmistöjä ja erilaisia mielipiteitä vastaan kaikkien haitaksi. Perustuslain ensimmäinen lisäys ei anna tätä oikeutta valtiolle. Sen sijaan meidän luottamuksemme on oltava vapaassa keskustelussa, joka tapahtuu demokraattisessa yhteiskunnassa.

Perustuslain ensimmäinen lisäys on osa Yhdysvaltain perustuslakia. Ensimmäinen lisäys kieltää Yhdysvaltain kongressia esimerkiksi säätämästä lakia, joka rajoittaa sananvapautta tai lehdistön vapautta."

https://www.kansalainen.fi/yhdysvaltain-korkein-oikeus-vihapuhe-kuuluu-sananvapauteen/

Avainsanat: sananvapaus, sensuuri, totalitärismi